3. slider_pisarovina
5. slider_pisarovina
previous arrow
next arrow

Poziv za sudionike na projektu „54 + za 29 + – zajedno do posla!“

 Općina Orle provodi projekt pod nazivom „54 + za 29 + – zajedno do posla!“ kojem je cilj mnogobrojnim aktivnostima za djecu, mlade te osobe starije životne dobi doprinijeti kvalitetnijem i sadržajnijem životu na području Općine.

U sklopu projekta adaptirat će se te urediti Društveni dom Općine Orle kako bi se u njemu mogli održavati svi programi, radionice te sve aktivnosti vezane uz projekt.

Sve informacije i obavijesti o radionicama i programima možete pronaći na web stranici: www.zajednodoposla.com.hr

 

 

RADIONICE I PROGRAMI

 1. Radionica za osposobljavanje dugotrajno nezaposlenih osoba

Mlađi od 25 god. – kontinuirano nezaposleni dulje od 6 mjeseci

Stariji od 25 god. – kontinuirano nezaposleni dulje od 12 mjeseci

  • 12 radionica– jednom mjesečno održavati će se program osposobljavanja za povratak na tržište rada (CV, motivacijsko pismo, inf. radionice, radionice o poduzetništvu i drugo)
 1. Likovne radionice – 54 + godina
  • 3 likovne radionice za osobe starije od 54 godine održati će se s ciljem stjecanja novih vještina i stvaranja mogućnosti kritičkog izražavanja
 1. Sportske radionice – 54 + godina
  • 3 sportske radionice za osobe starije od 54 godine održat će se s ciljem bolje socijalizacije
 1. Radionice za mlade u svrhu osnivanja Centra za mlade – od 19 – 25 godina
  • 3 radionice „Ja i moji talenti“ – radionice namijenjene jačanju talenata mladih Općine Orle s temom- prepoznavanje talenata, usmjeravanje talenata te prepoznavanje zanimanja najbolje povezanih s talentima.
  • 8 radionica „Ja i moja društvena sredina“– radionice o civilnom sektoru, mogućnostima mladih u lokalnoj sredini te o udrugama/klubovima mladih
  • 8 radionica „Ja i mladi moje društvene sredine“radionice o EU fondovima i mogućnostima mladih te osmišljavanje i izrada vlastitog projektnog prijedloga
  • 12 radionica „Ja poduzetnik“radionice o uvođenju mladih u poduzetništvo te edukacije o izradi poslovnog plana

Ukoliko ste otvoreni za nova znanja i vještine, želite proširiti svoja postojeća znanja te se educirati i trenirati svoje kompetencije i mogućnosti, želite redovito brinuti o vašem zdravlju i sudjelovati u raznim sportskim i rekreativnim treninzima, prijavite se na sudjelovanje.

 

SAJMOVI, KAMPOVI, SPORTSKE UTRKE

 1. Sportski program „Bužovani dvori“– organizacija sportske utrke za sve uzraste
 1. Dječji kamp– organizacija dječjeg kampa s ciljem stjecanja socijalnih vještina te bolje resocijalizacije, međusobne uključenosti i kohezije
 1. Kulturni sajam / sajam narodnih nošnji– prezentacija narodnih nošnji i lokalnih običaja koji čine dio kulturne baštine Općine Orle uz mogućnost degustacije lokalnih autohtonih proizvoda i predstavljanje lokalnih poduzetnika.

Time će se ostvariti mogućnost poslovnog umrežavanja između posjetitelja i poduzetnika.

 

Kako se prijaviti?

 

Nije potreban životopis, dovoljno je dostaviti presliku osobne iskaznice, uvjerenje o boravištu ili neki drugi dokument kojim se dokazuje pripadnost navedenoj dobnoj skupini.

Prijave možete dostaviti u  prostor Općine Orle,  poslati na e-mail adresu:  josipa.lukac@opcina-orle.hr ili se javiti na kontakt telefon 091/ 6204 274.

 

Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., a odgovor je na poziv „Aktivno uključivanje i poboljšanje zapošljivosti te razvoj inovativnih socijalnih usluga za ranjive skupine unutar 7 urbanih aglomeracija/područja Osijek, Pula, Rijeka, Slavonski Brod, Split, Zadar i Zagreb“. 

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Za više informacija o EU fondovima posjetite web stranicu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije strukturnifondovi.hr.

Sadržaj ove internet stranice isključiva je odgovornost Općine Orle.